Batteriexperten

Till webbplatsen

REA & övriga rabatter

75%
Batteriexperten - Upp till 75% RABATT hos Batteriexperten
Upp till 75% RABATT hos Batteriexperten Gäller tills vidare.
ID: 410
FRITT
Batteriexperten - FRI FRAKT på nytt BATTERI och BILBATTERI hos Batteriexperten
FRI FRAKT på nytt BATTERI och BILBATTERI hos Batteriexperten Gäller tills vidare.
Visa villkor
ID: 411

Villkor för rabattkod ovan: Gäller beställningar inom Sverige.

Vanliga sidor hos Batteriexperten

Batteri

I kemi och elektrolys kallas en klass kemiska ämnen som ändrar elektrisk energi direkt till annan energi ett batteri. Även om ordet batteri, i mycket enkel definition, hänvisar till en samling av två eller flera elektriskt ledande celler som kan omvandla kraft, används det ofta för att endast hänvisa till en enda celltyp. Enstaka celler inkluderar fotoresistorer och reläer. En serie kan bestå av celler som producerar en liten mängd ström varje gång de aktiveras (t.ex. när knappen på ett batteri trycks in), eller en parallell serie kan helt enkelt vara en kontinuerlig cell. För enkelhets skull används termen batteri ofta när den används tillsammans med ordet recharge, vilket indikerar att ett batteri kan laddas. Ett batteris kapacitet beror på kemin och energiinnehållet i den kemiska energi som finns i battericellerna. Batteriets storlek och vikt beror också på tjockleken på dess celler, fjädrarnas ytspänning och cellens storlek och form. Ett batteris effektkapacitet uttrycks vanligtvis som ett voltvärde eller en voltklassificering, till exempel kan ett tjugo-volts batteri producera en ampere ström. Batteriets faktiska effekt (eller strömkapacitet) är dock mycket mindre än detta eftersom batterierna inte är konstruerade för att användas med full kapacitet samtidigt. Batteriets kemi är mycket komplicerad, men i grund och botten består ett batteri av två lager. Dessa är elektrolytlösningen och det ledande lagret av joniska föreningar. Elektrolyten är vatten, liksom en blandning av andra kemikalier. Elektrolyten är vatten, liksom en blandning av andra kemikalier. Elektrolyter behövs för att transportera ström från batteriets negativa poler till dess positiva poler. Ett sätt att få elektrolyterna in i cellen är att leda en elektrisk ström genom den flytande natriumhydroxiden, som bildar joner när det kommer i kontakt med de elektrifierade materialen. Jonerna byggs upp tills de blir ett ledande skikt på motsatta sidor av cellen, där de sedan separeras från elektrolyterna och släpps ut i det elektrolytiska badet där de ackumuleras för att bilda ett batteri. Köp billiga batterier här hos Batteriexperten

Bilbatteri

Som alla redan borde veta vid det här laget är ett bilbatteri mycket viktigt. De flesta människor tänker nog inte på det men vad många inte inser är att bilbatterier kan orsaka mycket problem om det inte får rätt laddning regelbundet. Då kan batteriet behöva bytas ut mot ett nytt och det nyköpet gör du lätt hos Batteriexperten. För att underhålla eller byta ditt bilbatteri måste du först ta bort det befintliga batteriet från fordonet. Se till att du kopplar bort den negativa kabeln, minuspolen först. Om du inte gör det kan du orsaka en kortslutning och dessutom skada bilbatteriet. Ladda sedan bilbatteriet och montera tillbaka det i fordonet igen efter laddningen. Kom ihåg att ansluta minuspolen sist. Det är inte så komplicerat som du kanske tror och du bör kunna klara av det själv. Behöver du byta bilbatteri, gå då till Batteriexpertens sida för bilbatterier som du finner här.

Batteriladdare

CTEK batteriladdare laddar alla typer av batterier inklusive bilbatterier. En batteriladdare, även känd som laddare, är helt enkelt en enhet som används för att föra in ström i ett tomt sekundärt eller uppladdningsbart batteri för att återställa laddningen. De flesta laddningssystem kräver någon form av strömkälla för att få dem att fungera. Vissa batteriladdare har en egen separat strömförsörjningsenhet medan andra är anslutna till en motor i ett fordon, t. ex. som ett bilbatteri och laddas då via en generator. Det finns även bärbara batteriladdare som kan anslutas till ett uttag för cigarettändare i bilar exempelvis. Laddningsprocessen är enkel. Användaren placerar batteriet i laddaren och laddar batteriet med önskad batterispänning. När batteriet är fulladdat är det sedan redo att användas igen. Laddnings- och urladdningsprocessen tar tid och är beroende på batteriets totala kapacitet. Batteriladdare finns i ett brett utbud av priser för att matcha de flesta budgetar. Här kan du se Batteriexpertens utbud av batteriladdare från CTEK.

Hörapparatsbatterier

Hörapparatsbatterier kan bytas ut även om det inte alltid är lätt. Hörapparatsbatterier har en maximal livslängd och om de förlorar sin funktionsförmåga så måste de bytas ut mot nya. Hur du lagrar batteriet eller batterierna är mycket viktigt eftersom det avgör hur länge och hur bra de fungerar när du senare behöver dom. Det bästa är att hålla hörapparatens batterier borta från värme, fukt och ljus. Du kan använda ett separat fodral för dina hörapparatsbatterier för att undvika något av dessa problem. Och kom ihåg att det alltid är bäst att byta ut batterierna minst en gång i veckan, oavsett hur ofta du använder hörapparaten. Många av dagens nya hörapparatsmodeller kommer nu med inbyggda uppladdningsbara litiumjonbatterier. Dessa uppladdningsbara batterier, är vanligtvis mycket mer hållbara än de batterier som många tidigare modeller använde. För att förlänga batteriets livslängd är det mycket viktigt att du aldrig tar bort skyddsfilmen på batteriet förrän enheten ska användas. När du är i behov av nya hörapparatsbatterier, titta då in hos Batteriexperten och köp den modell du behöver. Vanliga modeller är hörapparatsbatterier 312 och hörapparatsbatterier 13.

Laddningsbara batterier

Om du letar efter laddningsbara AA batterier till tv-fjärrkontrollen måste du vara säker på att du köper rätt batterier. Många av dessa produkter har en begränsad livslängd och måste ersättas med nya förhållandevis ofta. Det som är bra är att de flesta gånger kan dessa produkter enkelt bytas ut, så låt dem inte bli gamla eftersom en krånglande fjärrkontroll är väldigt irriterande. Det finns gott om ställen där du kan köpa uppladdningsbara batterier och Batteriexperten är en dessa. Hos Batteriexperten handlar du alla möjliga batterier online och dessutom fraktfritt. Batteriexperten har ett brett utbud av laddningsbara batterier så se till att köpa batterier med rätt storlek och kapacitet. Kom ihåg att det är viktigt att ta hand om dina gamla batterier och se till att dessa kommer till en återvinningsstation för miljöns skull. Handla laddningsbara batterier hos Batteriexperten på den här sidan idag.

12V batteri

12V-batteriet har kommit långt sedan introduktionen till världen. Idag kan du hitta ett brett utbud av batterier som är speciellt utformade för användning i 12V elsystem såsom bilar, båtar och husbilar. Om du vill köpa ett billigt 12V batteri online på Batteriexperten kommer du att upptäcka att vi har ett av de största urvalen av batterityper och märken som finns tillgängliga på webben idag. Oavsett vilken typ av batteri du behöver kommer du att hitta det på Batteriexperten. Deras urval inkluderar många olika märken och modeller till väldigt konkurrenskraftiga priser. Du missar väl inte att Batteriexperten även har batterier till dina elverktyg? Beställ ditt 12V batteri på denna sidan idag.

Batteriexperten produktexempel

12V batteri

Batteriexperten 12V batteri
Pris3549 SEK
Ord. pris.3549 SEK
Köp
Batteriexperten 12V batteri
Pris279 SEK
Ord. pris.279 SEK
Köp

Bilbatteri

Batteriexperten Bilbatteri
Pris2399 SEK
Ord. pris.2399 SEK
Köp
Batteriexperten Bilbatteri
Pris3299 SEK
Ord. pris.3299 SEK
Köp

Hörapparatsbatteri

Batteriexperten Hörapparatsbatteri
Pris24 SEK
Ord. pris.24 SEK
Köp
Batteriexperten Hörapparatsbatteri
Pris22 SEK
Ord. pris.22 SEK
Köp

RYOBI batteri

Batteriexperten RYOBI batteri
Pris639 SEK
Ord. pris.639 SEK
Köp
Batteriexperten RYOBI batteri
Pris399 SEK
Ord. pris.399 SEK
Köp

Batteriexpertens tillgänglighet och användarvänlighet

Batteriexperten finns endast som webbutik, men har en lättnavigerad webbsida på svenska, norska och tyska som fungerar bra både på mobiltelefon och i standardwebbläsare på datorn. För att göra beställningsprocessen snabbare och smidigare behöver inget konto skapas i förväg: butiken skapar automatiskt ett konto knutet till kundens mailadress när köp genomförs, vilket sedan kan användas igen vid senare köp.

Navigation
Det är lätt att hitta de produkter som eftersökes, då sidan använder tydliga kategorier och möjlighet att filtrera efter produkter med exempelvis viss teknisk specifikation, viss färg, eller som fungerar med ett specifikt märke. Butiken har även en speciell kategori kallad fyndhörnan för de produkter som de har något erbjudande för eller rabatt på. Kategorisidorna har även i regel en beskrivande text om just den typen av produkt som finns där, vilket underlättar för kunder att hitta den produkttyp de letar efter och säkerställer att de är på rätt väg. Från kategorisidorna syns även eventuella mängdrabatter och kundomdömen för en produkt.
Batteriexperten har en särskilt smidig funktion för kunder som letar efter bilbatterier, genom vilken en kan fylla i sin bils registreringsnummer och nästan omedelbart få fram information om vilken modell den är, samt en lista över vilka batterier som passar till den med länkar till deras produktsidor.

Vanliga frågor hos Batteriexperten

Vad kostar frakten?

Frakten är gratis inom Sverige, medan det tas ut en summa för frakt till Danmark och Finland. Utöver dessa finns några fraktalternativ för både privatkunder och företag som tas betalt för, såsom leverans till dörren. För kunder som befinner sig rimligt nära erbjuder butiken även upphämtning av varor från deras utlämningsställe i Halmstad efter kontakt med kundservice.

När skickas min beställning?

Butiken gör leveranser en gång varje vardag, och använder sig av DHL, Early Bird och DHL. Om en beställning har kommit in innan 17.00 på en vardag så skickas den även samma dag. Längst upp på sidan finns en nedräkning till detta i timmar, minuter och sekunder, vilket underlättar för kunders planering och gör det lättare att få sin beställning så snabbt som möjligt. Denna funktion finns dock inte på butikens mobilversion.

Kan jag kontakta kundtjänst med vanliga frågor?

Utöver en kundtjänst som går att kontakta både via telefon och mail, så har Batteriexperten sidor som listar svar på vanliga frågor kring butiken. De har även en ”batteriwiki” eller en ren informationssida som tillsammans med förklarande illustrationer och exempelbilder utförligt men lättläst beskriver typer av batterier och hur de fungerar, samt relaterade ämnen såsom miljöpåverkan och återvinning. Detta är väldigt användbart för att sätta sig in i ämnet och kunna hitta rätt produkt, utan att behöva lämna sidan.

Har Batteriexperten någon annan service?

Batteriexperten har en funktion de kallar ”ta bild och få hjälp” där kunder kan skicka in ett foto på ett batteri de undrar om, behöver ersätta, eller på annat sätt behöver hjälp kring, tillsammans med en kommentar och kontaktuppgifter. Kunderna blir sedan kontaktade av butikens kundtjänst med den information de behöver. Detta är väldigt positivt då det öppnar upp sidan även för kunder som inte är lika insatta i elektronik, saknar ordförråd nog att uttrycka vad de behöver hjälp med, eller som är osäkra på vad det är de behöver. Funktionen finns tillgänglig både på standardversionen av webbsidan och på deras mobilversion, men är för de flesta nog lättast att använda på mobilversionen i och med möjligheten att använda mobiltelefoners inbyggda kamera.

Batteriexperten Europe AB
 • Larsfridsvägen 9
 • 302 50 Halmstad
 • Sverige
Kundservice
 • info@batteriexperten.com
 • 035-777 07 66
Företagsinformation
Sociala kanaler
Leveransalternativ
 • Dhl
 • Hämta
 • Postnord
Kortbetalning
Mastercard
VISA
Betalalternativ
 • Delbetalning
 • Direktbetalning
 • Faktura