Oscar & Clothilde

Tillgänglighet

Då en stor del av försäljningen sker via företagets webbshop är det viktigt att tillhandahålla en strukturerad, användarvänlig och lättnavigerad webbshop och hemsida. Detta har Oscar & Clothilde löst genom att dela upp huvudmenyn i två delar som består av ”Meny” och ”Konto”.
På förstasidan har man lagt in en sökfunktion vilket är en god tanke i sig, men som kräver viss kunskap om innehållet. För att få information om inredning, dekoration och möbler med mera behöver du scrolla relativt långt ner på förstasidan. Information som med fördel skulle kunna flyttas upp så att den hamnar överst på förstasidan för att göra det ännu mer tillgängligt.

Meny och konto

Under rubriken ”Meny” hittar du bland annat nyheter, produkter, inspiration och varumärken. Här finns även en länk till företagets kontaktuppgifter. Klickar du på exempelvis ”Varumärken” öppnar sig en översikt över alla varumärken, vilket sker i bokstavsordning. Då varje varumärke är inlagt som en klickbar länk går det också att läsa om företaget bakom produkterna som erbjuds.
För den som söker inspiration inför presentköp och högtider, eller tips om inredning och belysning, är det bara att klicka på rubriken ”Inspiration” (i meny-delen) och ta del av allt som finns att finna där.
Under rubriken ”Konto” finns information om medlemskap samt möjlighet att logga in för dig som redan är medlem. För att ansöka om medlemskap behöver du fylla i uppgifter som namn, telefonnummer och e-postadress samt välja ett personligt lösenord, som sedan används i samband med inloggning på medlemssidan.


Frågor och svar

Vilken är målgruppen och sortimentet?

Förutom det egna varumärket Oscar och Clothilde, vilket beskrivs som själva kärnan i verksamheten, erbjuds ett varierat utbud av produkter från bland annat Bergs Potter, Designers Guild, Jonathan Adler och Seletti.
Oscar och Clothilde är också, enligt egen utsago, ensam återförsäljare av det franska varumärket Astier de Villatte samt svensk agent för brittiska Chelsea Textiles. I såväl butik som online finns, utöver ovan nämnda utbud, även noga utvalda antikviteter.

Vad gäller för rabatter, villkor och medlemskap?

När du väljer att bli medlem i Oscar & Clothilde Club erbjuds du 10% rabatt i samband med ett första köp. Rabatten gäller för nya medlemmar och kan enbart användas på egen hand, vilket betyder att den går att kombinera med övriga erbjudanden eller rabatter. Observera att rabatten inte heller går att nyttja i samband med köp av antikt eller beställningsvaror.
Som medlem i klubben kan du ta del av exklusiva erbjudanden, få inspiration, tips och idéer via bloggen, ta del av inspirerande nyhetsbrev samt få inbjudningar till diverse klubbevent. Dessutom får du förtur till och förhandsvisningar av kommande reor.

Hur fungerar bytesrätt och retur?

Oscar & Clothilde erbjuder i skrivande stund 30 dagars bytesrätt samt fri standardfrakt vid köp över 800 kronor. Vid köp i fysisk butik gäller öppet köp eller bytesrätt så länge kvitto går att uppvisa. Den returnerade produkten ska återlämnas oskadad och i oanvänt skick.
Vid köp i webbutik gäller ångerrätten från det att du som kund mottar din beställning. Vid retur ska produkten vara oskadad, oanvänd och (helst) kvar i originalförpackningen. Eventuella kostnader för saknat eller skadat original emballage kan tillkomma.
Observera att reglerna för öppet köp inte omfattar företagskunder.

Vad gäller för betalning och återbetalning?

Betalning sker antingen via faktura, bankkort eller via Klarna Checkout. Det går bra att dela upp betalningen om man så önskar. För beställningsvaror gäller betalning via Swish, bankgiro alternativt faktura.
Vid retur i butik sker återbetalning enligt samma betalningsmetod som vid köptillfället. Vid retur till webbshop sker återbetalning vanligtvis inom 14 arbetsdagar. Det är viktigt att betala även då varan ska returneras då kreditering sker först efter det att returen har godkänts.

Oscar & Clothilde AB
  • Birger Jarlsgatan 27
  • 111 45 Stockholm
  • Sverige
Kundservice
  • info@oscarclothilde.com
  • 08-611 53 00
Företagsinformation
Sociala kanaler
Leveransalternativ
  • Postnord
  • Utkörning
Kortbetalning
Mastercard
VISA
Betalalternativ
  • Delbetalning
  • Direktbetalning
  • Faktura
Övrigt